Hírek
2020.07.05 22:28
Termékajánló

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a POLIFON-MUSIC TRADE Bt. (továbbiakban ELADÓ) (Székhely: 2040 Budaörs, Hajnal utca 4.; Adószám: Adószám: 22572053-2-43; Számlaszám: 117050008-29907353; Cégbírósági bejegyzés száma (Cg.): 01-06-780881; Cégbírósági végzés kiállítója: Fővárosi Bíróság 1051 Budapest, Nádor utca 28.; E-mail cím: info@musicwebshop.hu; Telefon: +36-30-350-3343; Fax: +36-23-415-806) és az általa nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő megrendelő (továbbiakban VÁSÁRLÓ) jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

A zeneműbolt.hu és musicwebshop.hu domain nevek alatt üzemelő webáruház rendszert az ELADÓ üzemelteti. 

VÁSÁRLÓNAK minősül

Az a személy, aki az ELADÓ webáruházának szolgáltatásait igénybe veszi, azaz az ELADÓ webáruházának internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

Az ELADÓ webáruházának Általános Szerződési Feltételeinek célja

Az ELADÓ a webáruházának Általános Szerződési Feltételeit továbbiakban ÁSZF, azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket.
Az ÁSZF az ELADÓ és a vele szerződéses kapcsolatba lépő VÁSÁRLÓ között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően az ELADÓ webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.

Az ÁSZF közzététele

Az ÁSZF VÁSÁRLÓ által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a VÁSÁRLÓ az ELADÓ webáruháza által nyújtott szolgáltatásokat igénybe veszi, azaz regisztrálja magát. Akár új regisztrált felhasználóról, akár visszatérő felhasználóról van szó a megrendelés során felhívjuk a figyelmét az ÁSZF elolvasására, mert esetlegesen annak tartalma időközben módosulhatott. Az ÁSZF a lap alján megtalálható és letölthető PDF állományban!

Jelen ÁSZF DÁTUM napjától határozatlan ideig hatályos.

Az ÁSZF hatálya

Az ELADÓ fenntartja a jogot, hogy az ELADÓ webáruháza az ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ELADÓ webáruházának ÁSZF-i és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az ELADÓ webáruháznak ÁSZF-i mindaddig hatályban maradnak, amíg az ELADÓ webáruháza által nyújtott szolgáltatásokat az ELADÓ webáruháza biztosítja.

Az ELADÓ webáruházának szolgáltatási területének hatálya

Az ELADÓ webáruháza által biztosított adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. Az ELADÓ azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el és teljesíti. A Magyar Köztársaság területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítást jelenleg nem tudja teljesíteni. Az ELADÓ webáruházában ezért a Magyar Köztársaságon kívüli regisztráció és megrendelés nem lehetséges. 

Az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között vásárláskor létrejövő szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését az áruházon keresztül a VÁSÁRLÓ eljuttatja az ELADÓHOZ. Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mailben vagy telefonon is visszaigazoljuk (max. 48 órán belül). Amennyiben ez a visszaigazolás nem érkezik meg 48 órán belül, úgy a VÁSÁRLÓNAK a megrendelésből fakadó ajánlati kötöttsége megszűnik, vagyis a szerződés megkötésének elmaradása nem kérhető rajta számon. Az áruházi rendszer által küldött automata megrendelés-másolat nem egyenértékű a fent említett visszaigazolással. A "Kapcsolat" menüpontban a VÁSÁRLÓ megtalálja elérhetőségi adatainkat. Ezen elérhetőségeken jelezheti szavatossági igényét, egyéb kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről. 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy internetes áruházunkban kötött elektronikus szerződése az interneten -kattintással- ráutaló magatartással valósul meg. Tájékoztatjuk, hogy az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között létrejött elektronikus szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek, fokozott biztonsági elektronikus aláírással nincs ellátva, nem kerül iktatásra, és a későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető. Áruházunkban az elektronikus szerződést rögzítő maradandó elektronikus eszköz (szoftver) nyelve a: magyar. Tehát a szerződés megkötésének, és a szerződésnek valamint a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv is a : magyar. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt, a képek helyenként illusztrációk a termékek a valóságban eltérően nézhetnek ki. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a termék gyártói minden esetben fenntartják a termék és azok tulajdonságainak, szolgáltatásainak, funkcióinak előzetes bejelentés nélküli megváltoztatását. A hivatalos termékleírásért kérjük látogasson el a termék gyártójának weboldalára. A feltüntetett vételár mindig bruttó ár az Általános Forgalmi Adót (ÁFÁ-t) tartalmazza, és magyar forintban értendő. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért az ELADÓ nem vállal felelősséget.

A regisztrációhoz és rendeléshez szükséges adatok

- a VÁSÁRLÓ egyedi és érvényes e-mail címe (kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ vezeték- és keresztneve (kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ által szabadon választott becenév (amennyiben az ELADÓ a webáruházában aktiválja a Fórum vagy a Vendégkönyv szolgáltatást kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ élő, és érvényes magyarországi telefonszáma (kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ valós számlázási illetve szállítási cím, melyekre cégünk a számlát kiállítja illetve kiszállít (kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ valós számlázási illetve szállítási címekhez tartozó vezeték és keresztnév (kötelező megadni);
- ha a VÁSÁRLÓ Cég nevére kéri a számla kiállítását akkor a CÉG pontos neve (nem kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ által megadott Cég érvényes és pontos adószáma (ha a Cég nevét megadta a VÁSÁRLÓ akkor kötelező megadni);
- a VÁSÁRLÓ faxszáma, amennyiben a megrendelő szeretne bizonyos információkat faxon lekérni az ELADÓTÓL (nem kötelező megadni).

Fizetési feltételek

A VÁSÁRLÓ a megrendelés leadásakor a vásárolt áru és szolgáltatás ellenértékét készpénzzel, vagy az ELADÓ bankszámlájára való közvetlen átutalással teljesíti. A VÁSÁRLÓ a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Amennyiben a rendelés átvételét megrendelő megtagadja, az ELADÓ fenntartja a jogot, hogy a megrendelő regisztrációját megszüntesse, valamint esetlegesen közben leadott rendeléseit érvénytelenítse, egyéni mérlegelés alapján.

A szállítási feltételek

A Vásárló a megrendelés leadásakor GLS futrászolgálattal történő kiszállításkor történő utánvételi vagy a Személyes áruátvételi módot választhatja. Ha vásárlását befejezte és szeretné megrendelni a kiválasztott termékeket, a rendszer azonnal kiszámítja az adott szállítási módhoz tartozó szállítási díjat és az áruátvételkor fizetendő összeget. A kiválasztott termékeket a rendelés visszaigazolását követően általában 2-3 munkanapon belül kézhezveheti. A VÁSÁRLÓ a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Amennyiben a rendelés átvételét megrendelő megtagadja, az ELADÓ fenntartja a jogot, hogy a megrendelő regisztrációját megszüntesse, valamint esetlegesen közben leadott rendeléseit érvénytelenítse, egyéni mérlegelés alapján.

Adatvédelmi nyilatkozat

Az ELADÓ webáruház-szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges regisztráció során az ELADÓ a következő adatokat rögzíti a vásárlókról:

- a VÁSÁRLÓ e-mail (elektronikus levelezési) címe;
- a VÁSÁRLÓ neve (vezeték- és keresztnév);
- a VÁSÁRLÓ szabadon választott beceneve (ha a rendszer a regisztráció folyamán vagy a rendszer használata folyamán kéri a becenén megadását);
- a VÁSÁRLÓ telefonszáma;
- a VÁSÁRLÓ faxszáma (ha a VÁSÁRLÓ megadta a faxszámát);
- a VÁSÁRLÓ által megadott számlázási és szállítási címek;
- a VÁSÁRLÓ által megadott számlázási és szállítási címekhez tartozó vezeték és keresztnév;
- a VÁSÁRLÓ telefonszáma;
- a VÁSÁRLÓ által megadott jelszó (egyirányúan elkódolva).

A megrendelt áruk kiszállítása érdekében az ELADÓ a következő adatokat bocsátja a szállító, illetve a szállító megbízottja rendelkezésére: 

- a VÁSÁRLÓ által megadott címzett neve (vezeték- és keresztnév);
- a VÁSÁRLÓ által megadott címzett teljes címe;
- a VÁSÁRLÓ megrendelésének összesített végösszege;
- a VÁSÁRLÓ a rendelés folyamán az ELADÓ webáruháza által generált megrendelésének száma;
- a VÁSÁRLÓ telefonszáma;
- a VÁSÁRLÓ faxszáma (ha megadta).

Az adatok védelméről részletesen az "Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat" menüpont alatt tájékozódhat.

Az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat jelen Általános szerződési feltételek elválaszthatatlan részét képezi

A megrendelés módosítása, törlése

A 2001. évi CVIII. törvény "az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről" (megtekintheti ide kattintva) értelmében a megrendelés leadásakor a VÁSÁRLÓ felé azonnal értesítést küld az ELADÓ webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a VÁSÁRLÓNAK, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az ELADÓ illetékes munkatársa felé. Amennyiben a VÁSÁRLÓHOZ ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a VÁSÁRLÓ ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. Az ELADÓ a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a VÁSÁRLÓNAK rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a VÁSÁRLÓ e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az "Vevőszolgálat" vagy "Elérhetőségek" menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül) van lehetőség rendelésének visszavonására, melyet a következő irányelvek alapján tud az ELADÓ ügyfélszolgálata elfogadni, vagy visszautasítani:

- átutalással történő fizetés esetén a rendelés visszavonását a kézpénzes fizetés szabályai szerint fogadhatja el, azzal a kitétellel, hogy az átutalt pénzt a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet "a távollévők között kötött szerződésekről" (megtekintheti ide kattintva) szabályozásai alapján 30 napon belül téríti vissza a megrendelőnek, valamint a banki tranzakciók során keletkezett költségeket ebben az esetben a megrendelőre hárítja;
- "Személyes áruátvétel" választása esetén, az ELADÓ webáruháza értesíti a vásárlót az áru rendelkezésre állásáról. Amennyiben a VÁSÁRLÓ ezen értesítéstől számított 14 munkanapon belül nem intézkedik az áru átvételéről vagy halasztási igényéről, úgy a VÁSÁRLÓ megrendelését töröljük.

Az elállás joga 

Megrendelése során a VÁSÁRLÓ élhet a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet "a távollévők között kötött szerződésekről" (megtekintheti ide kattintva) és a 213/2008. (VIII. 29.) Kormányrendelet "az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről" (megtekintheti ide kattintva) részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Internetes vásárlások esetén a VÁSÁRLÓ a szerződéstől az áru átvételét követő (részlet a rendeletből ahol a VÁSÁRLÓ a fogysztónak az ELADÓ a vállalkozásnak felel meg):
"... 4. § (1) 8 (nyolc) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. 
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát
a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.
(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.
(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó pl:számítógép konfiguráció;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
f) szerencsejáték-szerződés esetében. ..."

Az elállásra vonatkozó igényt e-mailben vagy személyesen kell bejelenteni. A termék ellenértékét annak sérülésmentes és hiánytalan állapotában történő visszajuttatását követően 30 napon belül, személyes visszajuttatás esetén az ELADÓ azonnal visszafizeti. Postai úton vagy futárszolgálattal visszajuttatott termék ellenértékét a VÁSÁRLÓ által írásban megadott bankszámlaszámra juttatjuk vissza. Mivel a szállítás átvételt követően már megvalósult szolgáltatásnak minősül ezért ennek költségét abban az esetben is a VÁSÁRLÓNAK kell viselnie ha az a rendelés értékéből fakadóan korábban átvállalásra került. A termék visszajuttatásának költsége elállás esetén szintén a VÁSÁRLÓT terheli. Hiányos, nem eredeti állapotú vagy sérült termék visszavásárlását az ELADÓ megtagadhatja, és azt visszajuttatja a VÁSÁRLÓNAK saját költségére. 

Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Az ELADÓ követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának a VÁSÁRLÓ általi megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor a VÁSÁRLÓ az ELADÓHOZ fordulhat minőségi kifogásaival. Portósan, utánvéttel, vagy egyéb terheléssel feladott csomagokat az ELADÓNAK semmilyen esetben sem áll módjában átvenni.

Szavatosság

Fogyasztási kifogás esetén a VÁSÁRLÓ lehetőség szerint azonnal vegye fel a kapcsolatot az ELADÓ munkatársaival. Az ELADÓ elérhetőségeit az "Vevőszolgálat" illetve az "Elérhetőségek" menüpontok alatt találhatóak meg. Az ELADÓ szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 1959. évi IV. törvény "a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok)" (megtekintheti ide kattintva), a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet "az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról" (megtekintheti ide kattintva), a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet "A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről" (megtekintheti ide kattintva) és a 72/2005. (IV. 21.) Kormányrendelet "az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet módosításáról" (megtekinthető ide kattintva) foglaltak az irányadók.

Jótállás csak tartós használati cikkekre, például mosógépre, számítógépre, tévére vonatkozik. A VÁSÁRLÓNAK jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását az ELADÓ webáruházának Vevőszolgálata felé.
Szavatosság időtartama 6 (hat) hónap. Szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a VÁSÁRLÓ rendelkezésére. 
Szavatossági igény esetén a VÁSÁRLÓ kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben az ELADÓ nem jelölte meg a leértékelés okát.

Rendeléskövetési szolgáltatás

A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről az ELADÓ webáruházának Vevőszolgálata nyújt tájékoztatást, valamint rendelésének státuszát az ELADÓ webáruházának felületén a "Személyes beállítások" menüpontban is megtekintheti, nyomon követheti.

A szerződés megszűnése

A VÁSÁRLÓ bármikor kérheti az ELADÓ és a VÁSÁRLÓ között a megrendelés folyamán létrejött szerződés megszüntetését, ezt a VÁSÁRLÓ személyazonosságának igazolása után az ELADÓ tudomásul veszi, és a VÁSÁRLÓ az ELADÓ webáruházának használati lehetőségét biztosító VÁSÁRLÓ adatainak törlési igényét az ELADÓ Vevőszolgálatához történő beérkezésétől számított 5 munkanapon belül az ELADÓ maradéktalanul törli a webáruházának rendszeréből.

A HardverLand Bt. fenntartja magának a jogot, hogy a vásárló nem megfelelő viselkedése esetén, valamint ha jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a szerződést egyoldalúan felmondja.

Az ELADÓ felelőssége nem terjed ki

A VÁSÁRLÓ hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszavának harmadik személy résézre történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. Az ELADÓ webáruház-rendszere által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a VÁSÁRLÓ kérésére rendelkezésére bocsájtja.

Általános felelősség korlátozás

Az ELADÓ webáruházának oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve annak szolgáltatásait saját felelősségre használhatja. Az ELADÓ a webáruházának oldalain megjelenő esetleges téves vagy megtévesztő tartalomért-, a megjelenő információk valódiságáért, pontatlanságáért, esetleges elírási, megjelenítési, a weboldalak és szolgáltatások használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a VÁSÁRLÓKAT ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal. 

Az ELADÓ webáruházából interneten történő vásárlás feltételezi a VÁSÁRLÓ részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra. 

Az ELADÓ semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, vagy következtek be: 
- az Interneten küldött és/vagy fogadott, nem az ELADÓ-tól illetve az ELADÓ webáruház rendszeréből származó bármilyen adat okozta problémákért; 
- az Internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza az ELADÓ webáruházának akadálytalan működését és a vásárlást, megrendelés vagy fizetés folyamatát; 
- bármilyen adatvesztésért; 
- bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért; 
- a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért. 

Az ELADÓ bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.

Az ELADÓ webáruháza más weboldalakra vonatkozóan is tartalmaz hivatkozásokat, linkeket. Más weboldalak tartalmáért felelősséget az ELADÓ nem vállal.

Záró rendelkezések

Az ÁSZF feltételeket az ELADÓ – a vonatkozó hatályos Magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF az ELADÓ webáruházának internetes oldalain történő közzététel napján lép hatályba.
Az ELADÓ webáruházának internetes oldalait látogató VÁSÁRLÓK kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben a vásárló a jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja az ELADÓ webáruházának internetes oldalait és megrendelést ad le, azt az ELADÓ jogosult úgy értelmezni, hogy a VÁSÁRLÓ az ÁSZF módosítását elfogadta.

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

1. Összefoglaló

A POLIFON-MUSIC TRADE Bt. (a továbbiakban: Adatkezelő) az általa nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő és/vagy az általa üzemeltetett internetes áruház (a továbbiakban: Webáruház) által biztosított szolgáltatásokat igénybe vevő és/vagy e felületet látogató és/vagy e felületen keresztül szolgáltatást, árut megrendelő, vásárló természetes és/vagy jogi személy, (a továbbiakban együttesen: Érintett) adatait kezeli. Az Adatkezelő minden személyes adatot kizárólag a törvényeknek megfelelően gyűjt, valamint kezel. Az Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak. Az Adatkezelő rendszerüzenetet külön hozzájárulás nélkül is küldhet, hírlevelet azonban kizárólag csak az Érintett hozzájárulásával. Az Adatkezelő az Érintett adatait a lehető legnagyobb biztonságban tárolja, azokat harmadik félnek csak az Érintett hozzájárulással ad át. Az Érintett személyes adatairól felvilágosítást, illetve azoknak törlését az Adatkezelőtől az info@musicwebshop.hu címen írásban kérheti.
Az Adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a http://www.xn--zenembolt-97b.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-pm-10.html címen.

Jelen Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat az Általános szerződési feltételek elválaszthatatlan részét képezi.

2. Adatkezelő neve, elérhetőségei

Az adatkezelő megnevezése: POLIFON-MUSIC TRADE Bt.
Az adatkezelő levelezési címe: 2040 Budaörs, Hajnal utca 4.
Az adatkezelő e-mail címe: info@musicwebshop.hu
Az adatkezelő telefonszáma: +36-30-350-3343 (elérhető munkanapokon 10:00 – 18:00 között)
Az adatkezelő faxszáma: +36-23-415-806
Az adatkezelő cégjegyzékszáma: 01-06-780881
Az adatkezelő cégbírósági bejegyzés száma (Cg.): 01-06-780881
Az adatkezelő cégbírósági végzés kiállítója: Fővárosi Bíróság 1051 Budapest, Nádor utca 28.
Az adatkezelő adószáma: 22572053-2-43

3. Adatvédelmi tisztviselő

Név: Hutira Albin István
Telefonszám: +36-30-3503343 (elérhető munkanapokon 10:00 – 18:00 között)

4. Az adatvédelmi szabályzat célja

Jelen Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) célja, hogy a POLIFON-MUSIC TRADE Bt. (továbbiakban ELADÓ) (Székhely: 2040 Budaörs, Hajnal utca 4.; Adószám: Adószám: 22572053-2-43; Számlaszám: 117050008-29907353; Cégbírósági bejegyzés száma (Cg.): 01-06-780881; Cégbírósági végzés kiállítója: Fővárosi Bíróság 1051 Budapest, Nádor utca 28.; E-mail cím: info@musicwebshop.hu; Telefon: +36-30-350-3343; Fax: +36-23-415-806) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket valamint adatvédelmi és adatkezelési politikáját rögzítse. Az Adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Az Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen Szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak. Az adatok kezelésével összefüggésben Adatkezelő ezúton tájékoztatja az Érintetteket a Webáruházban általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az Érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.
Az Adatkezelő tiszteletben tartja Webáruháza látogatóinak személyhez fűződő jogait; a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen Szabályzatnak megfelelően kezeli. Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat bármikori megváltoztatására, melynek hatálybalépéséről Adatkezelő az Érintetteket tájékoztatja, az Érintetteknek a Webáruház további használatához el kell fogadnia a módosításokat az Adatkezelő által biztosított módon. Jelen adatvédelmi tájékoztatóban rögzített elvek, eljárások megfelelnek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek (továbbiakban: Infotv.), valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 számú Rendeletének (továbbiakban: Rendelet).

5. A kezelt személyes adatok köre, ideje, célja

Az Érintett az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházon keresztül biztosított szolgáltatásinak igénybevételéhez regisztráció, illetve bejelentkezés követően fér hozzá. Az adatközlés önkéntes, Érintett nem köteles megadni személyes adatait, azonban azok hiányában az Érintett nem ér el az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházon keresztül biztosított összes szolgáltatást.
Érintett beleegyezésével megadott adatkezelés célja: szolgáltatásnyújtás, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, a szerződések létrejöttének bizonyítása valamint jogszabályi kötelezettségek teljesítése (pl. számla kiállítása). A kötelező adatkezelés körében az Adatkezelő eleget tesz a jogszabályok által megkívánt egyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi kötelezettségeinek, a jogszabályok által meghatározott ideig azon adatok körére vonatkozóan, amelyet a hatályos jogszabályok számára kötelezően előírnak. Adatkezelő a megadott adatok valódiságáért nem vállal felelősséget.

5.1 Technikai adatok

A Webáruház használata során az Adatkezelő technikai okokból automatikusan rögzíti az Érintett IP címét, az általa használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és más információkat. Ezen adatok naplózását a Webáruház folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz az Érintettek nem, csak az Adatkezelő fér hozzá.
Az Adatkezelő rögzítheti azoknak az internetoldalaknak az adatait, ahonnan az Érintett eljutott a Webáruházra, és azokat is, amelyeket a Webáruházon látogatott, valamint a látogatás idejét és időtartamát. Az Érintett személyére, profiljára ezekből az adatokból nem lehet következtetni.
A Webáruház látogatóinak számítógépét a rendszer egy ún. cookie-val azonosítja.
A technikai adatokat az Adatkezelő kizárólag a Webáruház technikai üzemeltetése érdekében, valamint statisztikai célokra használja fel.

5.2 Regisztráció, a Webáruház szolgáltatásainak és/vagy Webáruházon keresztül az Érintett által kezdeményezett vásárlás alkalmával megadott adatok és kezelésük

A regisztráció során az Érintettnek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:
- az Érintett e-mail (elektronikus levelezési) címe;
- az Érintett neve (vezeték- és keresztnév);
- az Érintett szabadon választott beceneve (ha a Webáruház a regisztráció folyamán vagy a Webáruház használata folyamán kéri a becenév megadását);
- az Érintett telefonszáma;
- az Érintett faxszáma (ha az Érintett megadta a faxszámát);
- az Érintett által megadott számlázási és szállítási címek;
- az Érintett által megadott számlázási és szállítási címekhez tartozó vezeték és keresztnév;
- az Érintett által megadott jelszó (egyirányúan lekódolva, nem visszafejthető formában kerül rögzítésre);

Az adatok megadását követően az Adatkezelő e-mailben értesíti az Érintettet a regisztráció sikerességéről.
Az Érintett a regisztrációt követően nem kötelező jelleggel további adatokat, megjegyzéseket is megadhat, amennyiben az az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatás teljesítéséhez, elősegítéséhez szükséges.
Az Adatkezelő vállalja, hogy a regisztráció során az Érintett által megadott e-mail címekre az Érintett beleegyezése nélkül nem küld elektronikus levelet, kivéve az Érintett által igénybe vett szolgáltatásaihoz kapcsolódó e-maileket, rendszerüzeneteket.
Az adatkezelés célja: vásárlás, megrendelés és fizetés dokumentálása; pénzügyi bizonylat kiállítása; szolgáltatói teljesítés; az adott szolgáltatást érintő változások közlése, emlékeztető küldése (pl. fizetési emlékeztető, egyéb, a szolgáltatás teljesítéséhez nélkülözhetetlen technikai információk kérése).
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve jogszabályi előírás (számviteli törvény).
Az adatkezelés időtartama: a jogszabályon alapuló kötelező adatkezelés esetében 8 év, egyebekben az érintett hozzájárulásának visszavonásáig. 

5.3 Az Adatkezelő e-mail címeire küldött, nem szolgáltatáshoz köthető, érdeklődő e-mail kapcsán tárolt adatok és kezelésük

Kezelt adatok: e-mail cím, név, telefonszám, amennyiben a levélíró ezt is közölte.
Az adatkezelés célja: kapcsolattartás.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.

5.4 Egyéb adatkezelés

Ezen tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Bíróság, ügyész, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt. A hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

6. A személyes adatok tárolása, védelme, hozzáférés az adatokhoz

Az Adatkezelő papír alapon és számítástechnikai eszközökkel tárolja a személyes adatokat, az Adatkezelő székhelyén, bérelt tárhelyén. A papír alapú dokumentumokat az Adatkezelő elzárva tartja, biztosítva ezzel, hogy csak az arra jogosult kapjon hozzáférést. Az adatokat elsődlegesen az Adatkezelő vezetője és munkatársai jogosultak megismerni. Jelen tájékoztatóban írtak szerint egyes adatok továbbításra kerülnek adatfeldolgozók és más adatkezelők részére (pl.: könyvelő), a jelen tájékoztatóban írt célok megvalósítása érdekében.
A fentieken túl az Érintettre vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, (pl. törvényben feljogosított hatóság megkeresése esetén) illetve az Érintett hozzájárulása alapján kerülhet sor.
Az Adatkezelő védi a kezelt adatokat a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, törlés, valamint a sérülés és a megsemmisülés ellen. Az Adatkezelő adatvédelmi nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok körét, az esetleges adatvédelmi incidenssel érintett személyek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

7. Adatbiztonság

Az Adatkezelő minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa az Érintett által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során.
A személyes adatokhoz szigorúan korlátozott a hozzáférés a jogosulatlan megismerés, a személyes adatok jogosulatlan megváltoztatása, illetve jogosulatlan felhasználása megelőzésére.
Az Adatkezelő honlapját kiszolgáló szerver a Magyar Hosting Kft. (székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.; cégjegyzékszám: 01-09-968314; telefonszám: +36 1 700 2323; nyilvántartó hatóság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság; adószám: 23495919-2-41) található. Az Adatkezelő az adatkezelés során megőrzi a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult; a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét; a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök. A fenti kötelezettségvállalást az Adatkezelő az adatkezelési tevékenységében részt vevő munkavállalói, illetve az Adatkezelő megbízásából eljáró adatfeldolgozók részére is előírja.

7.1. Adattovábbítás, adatfeldolgozás, a személyes adatokat megismerők köre

A Webáruház használata során a Webáruház részére az Érintett által rendelkezésére bocsátott személyes adatokat elsődlegesen az Adatkezelő jogosult megismerni. Az Adatkezelő az adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben arra a az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházon keresztül nyújtott szolgáltatások igénybevétele miatt van szükség. (Pl: futárszolgálat a megrendelés kézbesítéséhez).

7.1.1 Adatfeldolgozás, adattovábbítás:

Az Adatkezelő a Webáruház üzemeltetése, valamint Adatkezelő által üzemeltett Webáruházon keresztül nyújtott szolgáltatások teljesítése céljából (pl. kiszállítás) adatfeldolgozót vehet igénybe, aki az Adatkezelővel kötött szerződés alapján az adatok feldolgozását végzi. Az Adatkezelő az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.
Az Érintettekkel kapcsolatban az Adatkezelő az alábbi cégeknek továbbít adatokat, illetve az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:

Könyvelés:
Szakértő kft. 1075 Bp. Károly krt. 3/A
Képviselő: Spitzer Marianne

Csomagküldés:
GLS Hungary Csomag –Logisztikai kft  2351. Alsónémedi, GLS Európa u 2.

Webáruház rendelés, regisztráció, tárhely:
Magyar Hosting Kft. (székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.; cégjegyzékszám: 01-09-968314; telefonszám: +36 1 700 2323; e-mail: info@tarhely.com; nyilvántartó hatóság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság; adószám: 23495919-2-41)

7.2 Adatvédelmi incidens

Adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményez. Az Adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket. Az Adatkezelő adatvédelmi incidens bekövetkezése esetén – kivéve, ha nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve – indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb 72 órán belül tájékoztatja az Érintettet és a felügyeleti hatóságot az adatvédelmi incidensről.
Érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:
- az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
- az Adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, a Rendelet 33. cikk (1) bekezdésében említett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
- a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

8. Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

Az Érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat. Érintett jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.
Az Érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását, az adatkezelés korlátozását, és tiltakozhat az adatkezelés ellen.
Az Érintettek jogai:
- hozzáférési jog;
- helyesbítéshez való jog;
- törléshez való jog;
- adatkezelés korlátozásához való jog;
- adathordozhatósághoz való jog.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:
Levelezési cím: POLIFON-MUSIC TRADE Bt. 2040 Budaörs, Hajnal utca 4.
E-mail: info@musicwebshop.hu

Az Érintett bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel Adatkezelő munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül.
Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb 25 napon belül, írásban, közérthető formában, a kérelemmel megegyező módon megadni a tájékoztatást.
Az Érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait az Érintett a Webáruház felületén bejelentkezést követően maga helyesbítheti; egyéb esetekben az Adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon az Érintett kérelmében foglaltaknak megfelelően 3 napon belül töröli és/vagy módosítja az adatokat, ez esetben a törölt és/vagy módosított adatok nem lesznek újra helyreállíthatók.
Az Érintett bármikor jogosult hírlevélről leiratkozni. A hírlevelekben annak alján található Webáruház internetes címére kattintva vagy azt a böngésző címsorába másolva, az Érintettnek be kell lépnie a Webáruház felületére majd a „Személyes beállítások” menüpontban a „Felíratkozás / leíratkozás a hírlevélről.”, lehetőségre kattintva, a megjelenő felületen a kívánt hírlevél téma megnevezése elől a jelölő négyzetből a pipa letávolítását követően, a „Folytatás” gombra kell kattintani. Az Érintett írásban is kérheti, mely kérésének az Adatkezelő 3 napon belül eleget tesz.
Az Érintettnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Adatkezelő a szükséges időtartamig megőrzi.
Az Érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha vitatott a személyes adatok pontossága, vagy az adatkezelés jogellenes, illetve az Érintett tiltakozása esetén az adatkezelés ellen, valamint ha az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra.
Az Érintett jogosult arra is, hogy a rá vonatkozó, általa rendelkezésre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az Adatkezelő, amennyiben a szükséges feltételek fennállnak.
Az Érintett a Fővárosi Törvényszék, 1055 Budapest, Markó u. 27., vagy az érintett választása szerint az érintett lakóhelye/székhelye szerinti megyei bíróság előtt is érvényesítheti jogait (jogszabályi háttér: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 22. § (1) bekezdés). Az Érintett kérheti továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke: Dr. Péterfalvi Attila (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., www.naih.hu, ugyfelszolgalat@naih.hu, Tel.: +36-1/391-1400) segítségét is.
Az Érintett tájékoztatását az Adatkezelő csak az Infotv.-ben, illetve a Rendeletben meghatározott esetekben és okból tagadhatja meg. Ilyen esetben az Adatkezelő írásban közli az Érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására az Infotv., illetve a Rendelet mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a jogorvoslati lehetőségekről.
Amennyiben az Érintett az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházon keresztül biztosított szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg az Adatkezelő minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

9. Cookie-szabályzat

Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház cookie-kat használ. Az Adatkezelő személy szerint nem tud és nem is áll szándékában az ezekben tárolt információk alapján az Érintettet beazonosítani, mindössze arra használja, hogy tudja, az Érintett járt-e már korábban az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházban, amennyiben igen, akkor milyen oldalakat nézett meg, és ezek alapján mely az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházon keresztül biztosított szolgáltatás, termék érdekelheti leginkább. Az Érintettnek lehetősége van ezeket a cookie-kat a böngésző beállításain keresztül visszautasítani, azonban ebben az esetben lehet, az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházon keresztül biztosított szolgáltatásainak mindegyikét tudja majd használni.

9.1 Mik azok a cookie-k (sütik)?

Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház a számítógépen vagy mobilon illetve tableten kis szövegfájlokat tárol el látogatáskor. Ennek segítségével lehet megjegyeztetni egy bizonyos ideig például a felhasználónevet, hogy ne kelljen mindig újra beírnia. Több hasonló kényelmi szolgáltatás működésének feltétele, hogy engedélyezze a cookie-k használatát. A cookie-kat vagy a cookie-k használatával gyűjtött adatait az Adatkezelő harmadik fél számára nem adja el, valamint nem használja azonosításra.

9.2 Mire használjuk a cookie-kat?

Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház a cookie-k segítségével tartja nyilván:
- a böngésző típusa és verziója, operációs rendszer, hivatkozó URL-cím (korábban megtekintett webhely), a hozzáféréshez használt számítógép IP-címe, valamint a látogatás dátuma és időpontja;
- beleegyezett-e vagy sem abba, hogy honlapunk cookie-kat használjon;
- milyen termékeket tett a bevásárlókosarába;
- a látogatottság és felhasználói viselkedés mintáit, ami lehetővé teszi az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház és szolgáltatásainak fejlesztését.
Ezeket az adatokat kizárólag belső és statisztikai célokból rögzítjük.

9.2.1 Honlapunk a következő cookie-t használhatja:

- átmeneti, a működéshez szigorúan szükséges cookie-k: ezek az ideiglenes adatok a böngészés végéig kerülnek csak tárolásra a cookie file-ban. Ezek elengedhetetlenek a honlapunkkal kapcsolatos egyes funkciók megfelelő működéséhez.
-a felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.
- harmadik féltől kapott cookie-k:
- Google Analytics: _utma; _utmb; _utmv; _utmz; _utmx: Ezek a cookie-k név nélküli adatokat gyűjtenek arról, hogyan használják a látogatók a weboldalunkat, ennek alapján javítani tudjuk a használhatóságot. A Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges. További információ: www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/
- Facebook.com: datr; lsd; reg_ext_ref; reg_fb_gate; reg_fb_ref; wd: Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház tartalmát megoszthatja ismerőseivel a Facebook közösségi oldalon. Ez a szolgáltatás olyan cookie-kat hagyhat a számítógépen, amelyek felett nincs ellenőrzésünk. Facebook remarketing kód segítségével az Érintett számára Adatkezelő különböző promóciókat jelenít meg. A Érintett személyének beazonosítása nem lehetséges.
- Twitter.com: __utma; __utmb; __utmc; __utmv; __utmz; _twitter_sess; external_referer; guest_id; k; original_referer: Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház tartalmát megoszthatja ismerőseivel a Twitter közösségi oldalon. Ez a szolgáltatás olyan cookie-kat hagyhat a számítógépen, amelyek felett nincs ellenőrzésünk. Az Érintett személyének beazonosítása nem lehetséges.
- accounts.google.com: GALX; GAPS; GoogleAccountsLocale_session: Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház tartalmát megoszthatja ismerőseivel a Google közösségi oldalán. Ez a szolgáltatás olyan cookie-kat hagyhat a számítógépen, amelyek felett nincs ellenőrzésünk. Az Érintett személyének beazonosítása nem lehetséges.
- Google Adwords: NID és SID cookie-k: Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. A remarketing kód cookie-kat használ, az Érintett megcímkézéséhez. Az Érintettnek lehetősége van letiltani ezeket a cookie-kat. Az Érintett személyének beazonosítása nem lehetséges.

Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház remarketing címkéket tartalmaz remarketing lista építése céljából, így meglátogatása után külső szolgáltatók, közöttük a Google és Facebook, internetes webhelyeiken hirdetéseket jeleníthetnek meg, ezek az ún. érdeklődés alapú hirdetések. A remarketing listák nem alkalmasak személyazonosításra, az Érintett személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag a böngésző szoftvert azonosítják. A remarketing címkékhez a szolgáltatók cookie-kat használnak. Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház ún. konverziókövetést használ a Google Adwords hirdetések hatékonyságának mérésére. A konverziókövető cookie csak korlátozott ideig létezik, elfogadása nem kötelező, semmilyen személyes információt nem rögzít, és nem használ.
Látogatottság elemzés: Az Érintettek adataiból az általános és/vagy automatikus statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház korlátlan ideig megőrzi. Ezen adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az Érintett valamely személyes adata. Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó semmilyen olyan adattal nem kapcsoljuk össze, amely nem arra irányul, hogy az Érintett az Adatkezelővel kapcsolatban maradhasson.
Ha többet szeretne megtudni a témában, számos cikk hozzáférhető az interneten, például a http://www.allaboutcookies.org oldal magyar nyelven pedig https://www.adatvedelmiszakerto.hu/2010/10/cookie-es-adatvedelem-felhasznalok-nyomokovetese-az-interneten/

A süti beállítások módosításáról részletesen a böngésző súgójában vagy az alábbi linken olvashat:
- Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/S%C3%BCtik%20kezel%C3%A9se
- Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95582?hl=hu&ref_topic=3421433
- Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/ie-security-privacy-settings#ie=ie-9
- Opera: http://help.opera.com/Windows/9.63/hu/cookies.html
- Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

A sütit az Érintett képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.

10. Egyéb rendelkezések

Az Adatkezelő a jelen tájékoztatót évenként felülvizsgálja. Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot az Érintett előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Az Adatkezelő akkor is köteles a jelen Szabályzatban írtakat felülvizsgálni, ha lényeges jogszabályváltozás lép hatályba, vagy ha adatvédelmi, adatkezelési folyamatai, eljárásai lényegesen megváltoznak. Ilyen esetekben a jelen Szabályzatot az Adatkezelő megfelelően módosítja, és az Adatkezelő által üzemeltett Webáruházban közzéteszi, egyben felhívja a figyelmet a változásokra. Az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház nem felelős más, külső weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Az Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Érintett, e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe az Adatkezelő által üzemeltett Webáruház által nyújtott szolgáltatásokat.

Szerződés, szállítás, garancia

A megrendelés folyamán a megrendelő és az eladó között létrejövő szerződés (továbbiakban szerződés) tárgyának lényeges tulajdonságai

Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését az áruházon keresztül eljuttatja a kereskedőhöz. Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mail-ben vagy telefonon is visszaigazolják. Ez - az ünnepnapok és munkaszüneti napok kivételével - a megrendelés beérkezését követő 24/48 órán belül megtörténik. Az áruházi rendszer által küldött automata visszaigazolás nem egyenértékű a fentiekben említett visszaigazolással. A visszaigazolás pontos formája és határideje az adott forgalmazótól függ. Az "Információk" dobozban a a Vevőszolgálatvagy az Elérhetőségek menüpontoka kattintva megtalálja a forgalmazó elérhetőségi adatait. Ezen elérhetőségeken jelezheti szavatossági igényét, egyéb kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről.

A Kereskedő és a Vásárló között létrejött elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető. Az elektronikus szerződésben, illetve a megkötés és a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt. A hivatalos termékleírásért kérjük látogasson el a termék gyártójának weboldalára.

A vételár

A vételár a feltüntetett termékek melletti ár, mely bruttó (Áfa-t is tartalmazó) áron kerül feltüntetésre.

A szállítás módja és költségei

Az áruházakban GLS futrászolgálattal történő kiszállításkor történő utánvételi vagy a Személyes áruátvételi módot választhatja. Ha vásárlását befejezte és szeretné megrendelni a kiválasztott termékeket, a rendszer azonnal kiszámítja az adott szállítási módhoz tartozó szállítási díjat és az áruátvételkor fizetendő összeget. A kiválasztott termékeket a rendelés visszaigazolását követően általában 2-3 munkanapon belül kézhezveheti.

A megrendelés módosítása, törlése

A 2001. évi CVIII. törvény (megtekintheti ide kattintva) értelmében a megrendelés leadásakor a Vásárló felé azonnal értesítést küld az Eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az Eladó és a Vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a Vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az Eladó illetékes munkatársa felé. Amennyiben a Vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a Vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. Az Eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a Vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a Vásárló e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az Vevőszolgálat vagy Elérhetőségek menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül) van lehetőség rendelésének visszavonására, melyet a következő irányelvek alapján tud az Eladó ügyfélszolgálata elfogadni, vagy visszautasítani:

- átutalással történő fizetés esetén a rendelés visszavonását a kézpénzes fizetés szabályai szerint fogadhatja el, azzal a kitétellel, hogy az átutalt pénzt a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendeletben (megtekintheti ide kattintva) szabályozásai alapján 30 napon belül téríti vissza a megrendelőnek, valamint a banki tranzakciók során keletkezett költségeket ebben az esetben a megrendelőre hárítja;
- "Személyes áruátvétel" választása esetén, az Eladó webáruháza értesíti a vásárlót az áru rendelkezésre állásáról. Amennyiben a Vásárló ezen értesítéstől számított 14 munkanapon belül nem intézkedik az áru átvételéről vagy halasztási igényéről, úgy a Vásárló megrendelését töröljük.

 

Az elállás joga

Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendeletben (megtekintheti ide kattintva) illetve a 213/2008. (VIII. 29.) Kormányrendeletben (megtekintheti ide kattintva) részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 8 (nyolc) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett termék összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 (harminc) napon belül visszatéríteni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vásárló viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Kereskedő követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor forduljon hozzánk minőségi kifogásukkal.

Idézet a rendeletből:
"... 4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát
a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig
gyakorolhatja.
(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.
(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
f) szerencsejáték-szerződés esetében. ..."

Szavatosság

Fogyasztási kifogás eseténk kérjük azonnal vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal. Elérhetőségeinket a Vevőszolgálat vagy az Elérhetőségek menüpontban találhatja meg.

A Kereskedő szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendeletben (megtekintheti ide kattintva), a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben (megtekintheti ide kattintva) és a 72/2005. (IV. 21.) Kormányrendeletben (megtekintheti ide kattintva) foglaltak az irányadók.
Jótállás csak tartós használati cikkekre, például mosógépre, számítógépre, tévére vonatkozik. A Vásárlónak jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását a Vevőszolgálat vagy az Elérhetőségekelérhetőségeken keresztül az ügyfélszolgálatunk felé. Szavatosság időtartama 6 (hat) hónap. Szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére. Szavatossági igény estén a vevő kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.

 

Linkek

Törvények, jogszabályok

- Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok, rendeletek (OFE /Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület/ weboldalán)

 

Hivatalok

- NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság)
- MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal)
- OFE (Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület)

A webáruház használata
Az áruház kezelése

Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkcióit elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb javaslatot, és információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan.

Böngészés

Az áruházban Ön rendelés feladása nélkül is tájékozódhat termékeinkről. Ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges. A bejelentkezés és regisztráció nélkül történő böngészés közben is kiválaszthat termékeket, amelyek egy átmeneti tárolóba kerülnek, s ha Ön regisztrálja magát adatai megadásával ezen cikkek azonnal megrendelhetőek, így nem szükséges, hogy bejelentkezés után újra kiválassza azokat. A termékek megtekintésére egy többszintű menüstruktúrát hoztunk létre. A főoldalon található hivatkozások segítenek a fő termékcsoport kiválasztásában, melyen belül további alcsoportok szerepelhetnek. A kívánt termékcsoportra kattintva, részletes terméklistát kap. Itt választhat a termékek közül, és eljuthat a termékek részletes információs oldalaira, amelyen már fényképek illetve videó és részletes műszaki leírás is található. A lap alján láthatja az árat, illetve itt teheti kosarába a terméket.

Amennyiben szeretne más termékeket is megtekinteni, az áruház minden oldalán megtalálható kezelőgombok segítségével böngészhet tovább.

Keresési lehetőségek

A webáruház tartalmaz egy inteligens keresőrendszert amely egy egyszerű és egy kibővitett keresőrendszerből áll. A keresés eredményeképpen a termékek ugyan úgy jelennek meg, mintha egy adott Termékkategória termékeit jelenítené meg. Ugyan úgy lehetőség van lapozásra és a termék részletes tulajdonságainak megtekintésére is.

* A GYORSKERESÉS funkcióval a vásárlást, illetve a kiválasztást szeretnénk megkönnyíteni, mivel egy szót, vagy szótöredéket megadva vagy ezeket logikai kötőszavak (és, vagy) összekapcsolásával megadva lehet keresni a termékek azonosítójában, megnevezésében és a termékleírásban. 
* Az ÖSSZETETT KERESÉS funkcióval jóval szélesebb skálán kereshet akár a termék leírásban, akár a kiadó neve szerint, akár a termék megadott értékhatárán vagy a termék megjelenési dátumának intervallumán belül.

Rendelés

Érvényes rendelést Ön csak regisztráció után, a szállítási és számlázási adatainak megadásával adhat fel. A regisztráció során az adatlapot értelemszerűen ki kell tölteni. Természetesen lehetőség van eltérő szállítási és számlázási cím megadására is, így akár ajándékot is küldhet áruházunkból. A regisztrációt megelőzően, vagy követően kosarába elhelyezheti a kívánt termékeket. Itt választhat fizetési és szállítási módot. A szállítási cím megadása után az áruházi szoftver automatikusan kiszámítja a fizetendő szállítási díjat.

Akciós termékek

Az áruház bal illetve jobb oldalán taláható dobozaiban futó képekre kattintva tekintheti meg Akciós termékeinket. Ha az összes akciós terméket meg kívánja tekinteni akkor az "Akciós termékek" doboz fejlécében levő jobbra mutató nyílra kattintva teheti ezt meg. Ekkor, ha több akció van előfordulhat, hogy a megjelenő képes álista több oldalas lesz. Az oldalak közt lapozni a megjelenő lista alján és/vagy tetjén levő számokra vagy jobbra illetve balra mutató nyilakra kattintva tud.

Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a termék oldalára jut el, ahol a termékről részletesebb tájékoztatást kaphat.

A rendelés menete

Regisztráció

Érvényes rendelést Ön csak regisztráció után, a szállítási és számlázási adatainak megadásával adhat fel. A regisztráció során az adatlapot értelemszerűen ki kell tölteni.

Termékválasztás

A regisztrációt megelőzően, vagy követően kosarába elhelyezheti a kívánt termékeket. A vásárlás alatt folyamatosan figyelemmel kísérheti a kosár tartalmát a jobb oldalon, míg a baloldalon lévő termékek közül válogat.

Terméket a kosarába a termék mellet lévő "Megveszem" gombra kattintva tudja helyezni. Alapértemezetten egy kattintásra egy terméket helyez el a rendszer a vásárló kosarába a böngészés megszakítása nélkül. A TERMÉK KOSÁRBA TÖRTÉNŐ HELYEZÉSE NEM JELENTI AZT, HOGY ÖN A TERMÉKET MÁR MEG IS VÁSÁROLTA!

A részletes kosár tartalmat a jobb oldali oszlopban tatálható "Bevásárlókosár" dobozban levő "Kifizetés" gombra kattintva, vagy a doboz fejlécében levő jobbra mutató nyílra kattintva érheti el. Amennyiben törölni szeretné valamelyik árucikket a kosarából, úgy a "Törlés" címszó alatt a mezőbe kattintva távolíthatja el a kosarából a terméket, ha a megrendelni kívánt termék mennyiségét kívánja módosítani a kosarának a "Mennyiség" oszlopában levő mezőben lévő szám átírásával majd a Frissítés gomb megnyomásával teheteti meg.

Regisztráció és megrendelés

A megrendelés befejezése lehetséges regisztrácói útján vagy regisztráció nélkül. Regisztráció nélküli megrendelés követően, weboldalunkon nincs lehetőség a rendelésének nyomon követésére, azt csak regisztrált Vásárlók részére érhető el. A regisztrációt a "Bejelentkezés" menüpont alatt találja a "Bevásárlókosár" doboz feletti menüsorban az oldal jobb felső részén. Ha Ön még új vásárló vagy még nem lépett be, és rendelni szeretne, akkor a rendszer a rendelés eljárás előtt erre az oldalra fogja Önt irányítani ahol választhat a "Regisztráció" illetve a "Belépés" illetve a "Rendelés fiók nélkül" lehetőségek közzül. Itt a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat kell megadnia. A regisztrációt az e-mail cím azonosítja, azaz minden e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni. A REGISZTRÁCIÓ SEMILYEN KÖTELEZETTSÉGGEL NEM JÁR! Ha a Vásárlását szeretné befejezni, akkor a jobb oldalon található "Bevásárlókosár" dobozban levő "Kifizetés" gombra kattintva teheti meg.

Regisztrációt követően a rendszer automatikusan belépteti Önt, és a Személyes fiókjába irányítja, és az eddig a Kosarába gyűjtött termékeket a Személyes fiókja alatt működő állandó Kosárba helyezi, ami NEM JELENTI AZT, HOGY ÖN A TERMÉKET MÁR MEG IS VÁSÁROLTA! A Felhasználói Fiókjába belépve tudja módosítani az összes Személyes adatát, illetve újabb Számlázási vagy Szállítási címeket adhat meg.

Ha Ön regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja a jelszó emlékeztetőt. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét akkor egy új a rendszer által generált jelszavát e-mailben elküldjük Önnek, mellyel belépve át tudja írni régi jelszavát. A JELSZAVÁNAK MEGTEKINTÉSÉRE VAGY VISSZAKÓDOLÁSÁRA SEM ÖNNEK SEM A WEBÁRUHÁZ ÜZEMELTETŐJÉNEK NINCS LEHETŐSÉGE! RÉGI JELSZAVÁT EBBŐL KIFOLYÓLAG CSAK MEGVÁLTOZTATNI TUDJUK, AZT ÖNNEK E-MAILBEN ELKÜLDENI VAGY MÁS FORMÁBAN TUDOMÁSÁRA HOZNI MI SEM TUDJUK!

A megrendelésének állapotát illetve korábbi megrendeléseit figyelemmel kísérheti bejelentkezést követően "
Megrendeléseim megtekintése." menüpont segítségével. Itt megtalálhatja az összes eddigi megrendelését is, amit az áruházban elküldött. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható. A megrendelést a "Megrendelés követés" menüben bármikor ki is nyomtathatja böngészője segítségével.


Fizetési és szállítási mód kiválasztása

A megvásárolni kívánt termékek kiválasztása után a Kifizetés gomb segítségével léphet tovább. Itt kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb fizetési és szállítási módot. Előfordulhat, hogy egy Szállítási módhoz csak egyféle fizetési módot kinál fel a rendszer, melyet ekkor megjelölni nem tud, hiszen automatikusan ezt rendeli a rendszer a megrendeléséhez.
Az "Észrevételek a megrendelésről" mezőbe bármilyen a megrendeléssel kapcsolatos szöveget vagy információt írhat, melyet a munkatársunk az Ön megrendelésével együtt látni fog.

Szállítási cím

Ha a szállítási cím nem egyezik meg az Ön által korábban regisztrált címmel, itt lehetősége van új szállítási cím megadására.
Ha a számlázási adatok nem egyeznek meg a az 
Ön által korábban regisztrált adatokkal, itt lehetősége van a Számlázási adatok módosítására.
Az "Észrevételek a megrendelésről" mezőbe bármilyen a megrendeléssel kapcsolatos szöveget vagy információt írhat, melyet a munkatársunk az Ön megrendelésével együtt látni fog.

Fizetés módja

 • Utánvét, helyszíni fizetés a csomag átvételekor

 

A termék árát és GLS futárszolgálattal történő kiszállításának díját (Bruttó 1 500 Ft) a termék kézhezvételekor kell megfizetni. Ez a fizetési mód csak Postai kiszállítás esetén választható.

 • Előreutalással fizetés

A termék árát és amennyiben Postai kiszállítást kért a Postai kiszállítás díját (Bruttó 1 500 Ft) folyószámlánkra utalva kell kiegyenlíteni. Ez a fizetési mód Postai kiszállítás és Személyes átvétel esetén is választható. Az átutalást a következő adatokkal kérjük végrehajtani:

  • kedvezményezett neve: POLIFON-MUSIC TRADE Bt.
  • számlaszám: 117050008-29907353
  • megjegyzés rovatba feltétlenül kérjük feltüntettni a megrendelés számát!
 • Személyes átvétel, helyszíni fizetés az áru átvételekor

A termék árát a termék személyes átvételekor kell megfizetni.  Személyesen történő átvétel pontos időpontjáról munkatársunk telefonon vagy írásban fogja Önt tájékoztatni. Ez a fizetési mód csak Személyes átvétel esetén választható.

Szállítás módja

 • GLS futárszolgálattal csomagküldés: egységesen Bruttó 1 500 Ft

(2-5 nap kézbesítési idő raktáron levő termékek esetén, postai teljesítéstől függően)

 • Személyes áruátvétel

Személyesen történő átvétel pontos időpontjáról munkatársunk telefonon vagy írásban fogja Önt tájékoztatni.

Rendelés lezárása
Amennyiben kiválasztotta a megvásárolni kívánt termékeket, megadta a szállítási címet, a fizetési és szállítási módot, a Megrendelés megerősítése gombra kattintva lezárhatja megrendelését. 
Az Ön által megadott e-mail címre rövid időn belül elküldjük megrendelésének visszaigazolását.
Ha bármilyen észrevétele van a visszaigazolás tartalmát illetően, kérjük, mihamarabb írjon az info@musicwebshop.hu e-mail címre, vagy telefonáljon a +36-30-350-3343 telefonszámra a hibás teljesítés elkerülése érdekében.

Kérjük, hogy átvételkor ellenőrizze hogy a csomag tartalma és a számlán szereplő tételek a valóságban megegyeznek-e az Ön által megrendelt termék(ek)kel. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma merülne fel, szíveskedjen Vevőszolgálatunkkal ide kattintva haladéktalanul felvenni a kapcsolatot a hiba elhárítása érdekében.

Elérhetőségek

Ha bármilyen kérdése, kérése van, kérjük, keressen meg minket az alábbi elérhetőségeink egyikén, vagy vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot.

Céginformáció

POLIFON-MUSIC TRADE Bt.

Székhely: 2040 Budaörs, Hajnal utca 4.
Adószám: 22572053-2-43
Számlaszám: 117050008-29907353
Cégbírósági bejegyzés száma (Cg.): 01-06-780881
Cégbírósági végzés kiállítója: Fővárosi Bíróság 1051 Budapest, Nádor utca 28.
E-mail cím: info@musicwebshop.hu
Telefon: +36-30-350-3343
Fax: +36-23-415-806<

Kapcsolattartó

Kapcsolattartó neve: Hutira Albin
E-mail cím: info@musicwebshop.hu
Telefonszám: +36-30-350-3343
Vevőszolgálat

Ha bármilyen kérdése, kérése van, kérjük, keressen meg minket az alábbi elérhetőségeink egyikén, vagy vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével.

Céginformáció

POLIFON-MUSIC TRADE Bt.

Székhely: 2040 Budaörs, Hajnal utca 4.
Adószám: 22572053-2-43
Számlaszám: 117050008-29907353
Cégbírósági bejegyzés száma (Cg.): 01-06-780881
Cégbírósági végzés kiállítója: Fővárosi Bíróság 1051 Budapest, Nádor utca 28.
E-mail cím: info@musicwebshop.hu
Telefon: +36-30-350-3343
Fax: +36-23-415-806

Kapcsolattartó

Kapcsolattartó neve: Hutira Albin
E-mail cím: info@musicwebshop.hu
Telefonszám: +36-30-350-3343
Webáruház készítés